Nezvestný brat popraveného Romana Deáka zomrel na jachte plnej drog

NETKY.SK • 20 Apríl 2021, 15:32 • 2 min
Nezvestný brat popraveného Romana Deáka zomrel na jachte plnej drog

Minulý týždeň oficiálne vyhlásili za mŕtveho Maroša Deáka. Brata popraveného mafiána Romana Deáka, ktorý spolupracoval i so Sýkorovcami v čase, keď bol ich vodcom Lališ. S Deákom je spájaný i Boris Kollár.

slovakia

left justify in out

Bratia Deákovci figurovali medzi obvinenými v kauze vydierania privatizéra Mečiarovej vlády Martina Suchára, kde ako svedok vystupoval aj súčasný predseda parlamentu a šéf hnutia Sme rodina Boris Kollár. Bratia Maroš a Roman Deákovci sú obaja mŕtvi.

 

Roman Deák

Deák obchodoval so staršími autami, hracími automatmi, nealkoholickými nápojmi, realitami, reklamou. Vo viacerých firmách spolupracoval s nebohými mužmi slovenského podsvetia, bratmi Diničovcami, či Petrom Steinhübelom. Pred smrťou bol Deák zatknutý spolu s dvoma ďalšími mužmi pre podozrenie z vydierania dvoch bratislavských podnikateľov. Vyhrážali sa im zabitím, a získali od nich peniaze, auto a luxusnú motorku. Sudca však neprijal návrh prokurátora, a Deáka spolu s jeho komplicom nevzal do vyšetrovacej väzby. Pobyt za mrežami by mu možno zachránil život.

 

img

 

Romana Deáka zabili 20. októbra 1999 v bratislavskej Dúbravke 19 ranami z pištolí kalibru 7,65 a 9 mm Luger, keď šiel k svojmu Mercedesu ML430. Strely ho zasiahli do hrudníka a tváre.

 

Kauza Diničovci

Členovia skupiny Diničovcov Milan Erd a Jozef Bačík boli obžalovaní z vydierania podnikateľa Martina Suchára, ktorý zbohatol počas Mečiarovej privatizácie. Vyhrážali sa mu znásilnením manželky a nadrogovaním dcéry. Takýmto spôsobom mali od neho v priebehu mesiaca v roku1997 vylákať majetok, a musel im odovzdať motorku Harley Davidson. Erd s Bačíkom dostali podmienečné tresty. Súd uzavrel prípad v apríli 2011. 

 

 

Boris Kollár

K téme obchodovania s počítačmi, na ktorú poukazovali informácie, ktoré zaslal anonym, sa Boris Kollár vyjadril, že nie sú pravdivé. "Ja som nikdy nebol vyšetrovaný v takej veci. Táto správa vykázala známky nedôverihodnosti," povedal Kollár na margo tohto obvinenia. Milan Žitný, bývalý žurnalista sa vyjadril, že bolo zjavné, že niekto sa tým intenzívne zaoberal. No na Sovensku zanikla Slovenská federálna informačná služba, a už to podľa Žitného nemal kto riešiť.  Spojenie Kollára potvrdili aj manželia Deákovci, rodičia bratov Deákovcov. Podľa Kollára boli kamaráti.

 

img

 

Pani Deáková povedala, že nikdy nezabudne, ako si Kollár priniesol ukryť množstvo počítačov do ich garáže. Kollár však tvrdí, že dovážal počítače len jednotlivo. "Mysím si, že som počítače v nejakom väčšom množstve nevozil," povedal Kollár. 

 

img

 

Roman deák mal styky i s Petrom Steinhübelom. Podľa pani Deákovej bol Kollár so Steinhübelom, keď na neho páchali atentát. Kollár to však popiera a tvrdí, že spomínaných "mafiánov" pozná z detstva a mladosti, z jedného sídliska.

 

 

"S podsvetím nemám nič spoločné," tvrdil za svojho života i kontroverzný podnikateľ Peter Steinhübel, prezývaný Žaluď, dlhé roky spolupracoval s mafiou.  Vďaka holandským dražbám sa dostal k množstvu podnikov, a pre zisk veľkého podielu Tatravagónky si u Sýkorovcov a Černáka objednal vraždu politika z HZDS. Mal veľa nepriateľov, a nakoniec bol popravený aj on.

Maroš Deák

Smrť Maroša Deáka oficiálne potvrdil Okresný súd v Pezinku, ktorý ho vyhlásil za mŕtveho. Hľadaný bol 20 rokov. Okresný súd v Pezinku rozhodoval o Marošovi Deákovi ešte v júli 2019. Vypočúvali Deákovu matku i syna, a oboznámil sa s vyšetrovaním z Interpolu, kde bolo uvedené, že 12. novembra 2012 pri útese ostrova v tichomorskom kráľovstve Tonga austrálski záchranári našli plavidlo s pozostatkami  člena posádky. Mŕtveho identifikovali ako Slováka Milana Rindzáka, ktorý bol tiež dlho nezvestný. Na palube bolo vyše 200 kíl kokaínu v hodnote 92 miliónov eur. Matka Deáka vypovedala, že so synom naposledy komunikovala asi štyri mesiace pred nehodou plachetnice. Televízii JOJ v roku 2013 povedala, že je spolu s manželom ochotná poskytnúť svoju DNA.

 

img

 

Druhým členom posádky mal byť údajne Maroš Deák, napriek tomu, že jeho telo nenašli, považovali ho za mŕtveho. "Odvtedy je nezvestný a jeho smrť nemožno preukázať predpísanou prehliadkou mŕtveho tela," uvádza v rozsudku sudkyňa Ľubomíra Krchníková. V uznesení sa uvádza aj to, že trestné stíhanie Maroša Deáka je nutné zastaviť, pretože nemožno stíhať niekoho, kto je mŕtvy. Súd ho pred časom uznal za mŕtveho, a prokuratúra zastavila aj jeho trestné stíhanie. Vyplýva to z uznesenia Krajskej prokuratúry v Bratislave, ktoré nadobudlo právoplatnosť minulý týždeň. Maroš Deák bol teda oficiálne vyhlásený za mŕtveho. "Rozsudkom Okresného súdu Pezinok bol obvinený vyhlásený za mŕtveho,"  vyjadrila v uznesení prokurátorka Beáta Vítková.

 


 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies